Uutiset

Cup palaverissa keskusteltua sääntötulkinonista

Turvakaarista ja muista edellisessä kilpailussa esiinnousseista asioista keskusteltiin aikaisemmin cupkomitean palaverissa. Laitan tähän mitä silloin keskusteltiin / päätettiin ja millaisia linjauksia tulee todennäköisesti tulevaisuudessa.

Kaarissa ei sallita mitään erikoisratkaisuja, vaan menäään kaarisääntöjen mukaan. Tulkitaan ilman tulkintoja kaikkien suhteen. Käytännössä tarkoittaa ettei Wranglerin alkuperäiskaaret kelpaa. Ja tulevan kauden sääntöihin täytyy varmaankin lisätä jotain seuraavantyyppistä: Turvakehikon alapäät tulee olla kiinnitettynä korin alaosaan tai runkoon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä että tuet voivat olla kiinni lattian lisäksi myös pyöräkotelossa tai helmaputkessa.

Toinen asia mikä nousi esiin oli rastimerkkien siirtyminen / vahingoittaminen ja ajateltiin seuraavanvuoden sääntöhin jotain seuraavanlaista lisäystä:

"
Rastimerkin ja sen kiinnityspisteen kaikenlainen vahingoittaminen,vääntäminen, yliajaminen, siirtäminen, irrottaminen, piilottaminen tms. kilpailijan oman edun takia tai haitantekomielessä muille on kiellettyä ja siitä seuraa hylkäys kilpailussa.

Vastaava rangaistus voidaan toimeenpanna myös kilpailun jälkeen. Rangaistus voi olla myös osallistumiskielto yhteen tai useampaan tulevaan kilpailuun.

Jos rastimerkki on kadoksissa, irti tai selvästi näyttää sille että se on siirtynyt, niin asiasta pitää välittömästi ilmoittaa kilpailu toimistoon. Ilmoittamatta jättämisestä seuraa rangaistus.
"

Vetopisteiden linjauksesta kanssa puhuttiin ja tultiin siihen tulokseen, että pysytään siinä mitä aluksi sovittiin. Eli köydet yms. eivät saa vahingossa irrota, eli ei välttämättä umpinainen kiinnityspiste, mutta pitää olla käytännössä mahdotonta köyden / koukun / vaijerin tahaton irtoaminen. Tällaisista oli esimerkkinä Patrolin / Pajeron kiinnityspisteet, joista ei meinaa kuulemma saada aina tarkoituksellakaan irti.

Polttoainetankeissa mennään vanhalla linjauksessa ja turvallisen oloinen koteloimatonkin tankki kelpaa auton sisätiloissa, jos hyvät kiinnitykset ja huohotukset ulos.

Takaisin

...Uutisia...

Vuosi 2013
19.12.12
Vuoden 2013 kilpailuita ajetaan useammilla erisäännöillä....

Himalaja 24h 2012 & CUP 2012 tulokset
20.10.12
Nyt on Himalaja 24h 2012 ohitse ja kilpailun ja CUP:in...

Himalaja 24h 2012 Ilmoittautuminen avautunut
08.09.12
Nyt on kilpailukutsu julkaistu ja ilmoittautuminen...

TuraOffi 2012 tulokset ja cup tilanne.
02.09.12
Tässä kilpailun tulokset: Tulokset Tuloslaskentaan...

TuraOffi 2012 ilmoittautuminen on avautunut
22.07.12
Tämän vuoden TuraOffin kilpailukutsu on julkaistu...

Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 Tulokset ja Cup tilanne
15.07.12
Niin on jälleen kisa ohi ja tässä tulokset: Tulokset Cup...

Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 ilmoittautuminen avautunut
10.05.12
Nyt on Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 kilpailun...

Paratiisi Offi 2012 tulokset ja cup tilanne
29.04.12
Nyt on kilpailu ohi ja tulokset selvillä. Tulokset:...

Officup@gmail.com