Off-road suunnistus cup :: www.4x4cup.com

Paremmat rastikuvat

Kuvaaminen pimeässä, vesisateessa, lumisateessa tai pahassa pusikossa ei ole helppoa. Kuitenkin huolellisella kuvaamisella näissäkin tilanteissa saadaan aikaiseksi hyviä kuvia, ihan normaaleilla digipokkareilla. Tämä kuitenkin vaatii vähän harjoittelua ja ennenkaikkea pitää muistaa tarkistaa kuva kameran näytöltä aina kuvaamisen jälkeen, että vaadittavat asiat näkyvät erittäin selvästi. Yleensä tietokoneen ruudulta kuvia tarkastettaessa ne ovat hivenen epäselvempiä kuin suoraan kamerasta zoomattuna, sillä kuvia ei zoomailla niitä tarkastettaessa, vaan ne ovat scaalattuna noin 800x600 tarkkuuteen.

Vihjeitä rastien kuvaamiseen vaikeissa oloissa

Tässä alapuolella muutama vihje rastien kuvaamiseen:

Muutama esimerkki kuvaamisesta

Rastinumero ja kilpailunumero eivät ole täysin suoraan kameraa kohti. Hyvin erottuvat hanskat. Ei heijastimia. Tiukka rajaus.
Heijastimet pimentävät lähes koko kuvan pahimmillaan, kun kamera niiden mukaan kokeilee valoitusta säätää. Tässä tapauksessa kuitenkin vielä kuva hyväksyttävissä, koska tarkastuksessa käytettävässä koossa vaadittavat asiat näkyy, mutta erittäin pienestä kiinni.
Toinen esimerkki heijastimien aiheuttamasta kuvan tummuudesta. Ilman heijastimia kuva olisi täysin selkeä.
Ilman kosteus ja hengityksen höyry muodostavat läpinäkymättömän höyrypilven. Tähän auttaa monesti ottaa kuvan ilman märkiä hanskoja ja pidättää hengitystä hetken ennen kuvan ottamista.
Rekisterinumero on valaistu otsalampulla, ilman tätä valaistusta ei rekisterinumero ollenkaan näkynyt. Tosin rastinnumero ja kosketukset ovat aikatarkasti piilossa tällä tarkkuudella.